Een gevel in geprint beton

Hectoliter-project

De Brusselse Marollenwijk beschikt sinds 2016 over een nieuw kinderdagverblijf, getekend door het kantoor R2D2 Architecture. De gevels en hun grafisch concept vormen de centrale spil van het project. Door het spel van een aaneenrijging van plantaardige motieven kreeg dit kinderdagverblijf in de stad iets van een boomhut.

In 2010 gaf de Stad Brussel aan het kantoor R2 D2 Architecture opdracht voor een kinderdagverblijf voor een zestigtal kinderen en een team van zo’n twintig professionals. De uitdaging was dubbel. Om te beginnen was er voor dit project slechts een hoekperceel beschikbaar dat – gelet op het programma – eerder klein te noemen was.

Meer weten: Een gevel in geprint beton voor het Hectoliter-project

ACTUALITEIT

Concrete Design Competition

Due to the corona crisis...

Lees meer

Beton correct voorschrijven

Dit is wat u moet weten

Lees meer

Betonnormen 2018

Bestel nu het geconsolideerde document

Lees meer