Cultureel Mecenaat

De collectie van FEBELCEM: hedendaagse gravures

De Federatie van de Belgische Cementnijverheid stelt u hier met genoegen een representatief staal van haar collectie van Belgische gravures voor, die nu in haar geheel bewaard wordt in het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Voor de samenstelling van deze collectie doet FEBELCEM een beroep op het kundige advies van de heer Roger Dewint (overleden op 15 april 2021). Langs deze weg wil FEBELCEM deze grote Belgische kunstenaar van harte danken voor zijn hulp om het beste te kiezen uit het zo rijke aanbod van onze hedendaagse artiesten. Onder zijn hoede – en onder het waakzame oog van onze communicatieverantwoordelijke Éric Schelstraete – heeft FEBELCEM al meer dan honderd gravures verzameld die echt representatief zijn voor ons nationale erfgoed.

Alle geselecteerde artiesten hebben hun sporen ruimschoots verdiend: ze sleepten vele prestigieuze prijzen in de wacht, ze exposeerden in de grootste musea ter wereld, ze vormen de trots van nationale collecties in onze musea, … en vandaag verfraaien hun gravures op schitterende wijze de muren van onze organisatie. Het was dan ook echt aangewezen deze "virtuele galerij" te realiseren zodat iedereen voortaan een klein gedeelte van het werk van deze magistrale kunstenaars kan ontdekken en bewonderen.

We wensen u een aangename kennismaking!

AGENDA

ACTUALITEIT

VACATURE

FEBELCEM is op zoek naar een raadgevend ingenieur