Catalogus texturen

Vloeren & muren

Bekisting met textuur (muren)

Benaming

Gestructureerd beton wordt ook wel onbewerkt zichtbeton genoemd.

Technische beschrijving

Het oppervlak van gestructureerd beton weerspiegelt letterlijk de creativiteit waarmee de bekisting is bedacht. Er bestaan verschillende mogelijkheden om bekistingen van een structuur te voorzien: houten planken, reliëfstructuren in geëxpandeerd polystyreen, rubberen structuurmatten in rubber of siliconen, enz.

Courant gebruik

De toepassingen van gestructureerd beton blijven zeldzaam. Met deze techniek kunnen binnen- en buitenmuren op een originele manier verfraaid worden.

Tinten

In zijn natuurlijke toestand vertoont beton grijze schakeringen, maar het kan ook gekleurd worden. Wanneer het bekistingsmateriaal absorberend is (b.v. hout), zal de betonkleur donkerder zijn. Ook de verwerking speelt een rol (b.v. ongelijke verdeling van het ontkistingsproduct) en kan een invloed hebben : tintenschakeringen, vlekken op het beton, of zelfs beschadiging van de betonhuid bij het ontkisten.

Opmerkingen

De kwaliteit van het beton en van de uitvoering zijn primordiaal. De homogeniteit van textuur en kleur is onderhevig aan kleine onvolkomenheden, en men dient zich hiervan op voorhand rekenschap van te geven. Dergelijke werken zijn een zaak voor professionals !

AGENDA

ACTUALITEIT

VACATURE

FEBELCEM is op zoek naar een raadgevend ingenieur