Een ecologisch gebouwde winkel (A2)

Architectuur

De bouwheer ligt aan de basis van de ecologische benadering voor het nieuwe gebouw van Caméléon. Zijn visie op lange termijn, zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn overtuigingskracht, zijn wil om van het project een model van ecologische duurzaamheid te maken, hebben een onweerlegbare stempel op het gebouw gedrukt. De architect stond open voor die visie, dacht mee en vertaalde het ideeëngoed tot overtuigende eco-architectuur. Hij kon hierbij rekenen op de knowhow van de UCL en haar spin-off MATRIciel. Het resultaat is een gebouw waarin geopteerd werd voor een structuur in prefab beton, een gevel in betonnen sandwichpanelen, een hoge isolatiegraad, een compacte ruimteverdeling, natuurlijke ventilatie en koeling, een groen dak, diep doordringend natuurlijk licht, hernieuwbare energie en recuperatie van regenwater...

Meer weten: Een ecologisch gebouwde winkel (A2)

AGENDA

ACTUALITEIT

Jaarverslag 2021

Het nieuwe jaarverslag van de Belgische Cementnijverheid is gepubliceerd!

Lees meer

Hoge bestendigheid

Het nieuwe "Factsheet" van FEBELCEM is verschenen

Lees meer

Lecture Xaveer De Geyter

Some photographic souvenirs

Lees meer