Woning BM

Als beton in dialoog gaat met de natuur

Het kantoor van de architecten Jan De Vylder, Inge Vinck en Jo Taillieu heeft een woning afgeleverd die komaf maakt met de scheiding tussen binnen en buiten. Wij gingen een kijkje nemen bij een atypisch project in beton, in een bosje nabij Gent.

Het uitgangspunt van dit project is het bouwterrein waarop de woning werd ingeplant. De bouwheren beschikten inderdaad over een mooi bewaard perceel. De grote bomen die zich daar ontwikkeld hebben, resulteren in een landschappelijke kwaliteit die je niet voor mogelijk houdt voor een bouwterrein. De architecten Jan De Vylder, Inge Vinck en Jo Taillieu kregen de opdracht om hiervoor een bijzondere woning te ontwerpen. Hun filosofie was de bestaande context te beschouwen als een basisgegeven, als de eerste regel van een nog uit te schrijven verhaal. Volgens de architecten was het bos zélf het ‘échte bestaande’ dat zijn waarde moest behouden

Meer weten: Woning BM. Als beton in dialoog gaat met de natuur

ACTUALITEIT

Concrete Design Competition

Due to the corona crisis...

Lees meer

Beton correct voorschrijven

Dit is wat u moet weten

Lees meer

Betonnormen 2018

Bestel nu het geconsolideerde document

Lees meer