Febelcem / Goodies / Cultureel Mecenaat / Inleiding

De collectie van Febelcem : hedendaagse gravures..

De Federatie van de Belgische Cementnijverheid stelt u hier met genoegen een representatief staal van haar collectie van Belgische gravures voor.

Voor de samenstelling van deze collectie doet Febelcem een beroep op het kundige advies van de heer Roger Dewint. Langs deze weg wil Febelcem deze grote Belgische kunstenaar van harte danken voor zijn hulp om het beste te kiezen uit het zo rijke aanbod van onze hedendaagse artiesten. Onder zijn hoede en onder het waakzame oog van onze communicatieverantwoordelijke ric Schelstraete heeft Febelcem al meer dan honderd gravures verzameld die echt representatief zijn voor ons nationale erfgoed.

Alle geselecteerde artiesten hebben hun sporen ruimschoots verdiend: ze sleepten vele prestigieuze prijzen in de wacht, ze exposeerden in de grootste musea ter wereld, ze vormen de trots van nationale collecties in onze musea, en vandaag verfraaien hun gravures op schitterende wijze de muren van onze organisatie. Het was dan ook echt aangewezen deze "virtuele galerij" te realiseren zodat iedereen voortaan een klein gedeelte van het werk van deze magistrale kunstenaars kan ontdekken en bewonderen.

We wensen u een aangename kennismaking!
De Galerij bezoeken >>


FEBELCEM Infos

CONCRETE DESIGN COMPETITION 2018
An international competition for students in architecture, design en engineering, organised by FEBELCEM.
Meer
PERSBERICHT
Waarom is de "Betonstop" een zegen voor de betonsector ?
Meer
SEMINARIE FEBELCEM
De presentaties van het seminarie "ontwerp en berekening van betonconstructies volgens Eurocode 2" zijn nu beschikbaar.
Meer
KUNSTENAARSBLIK OP BETON N3
De "Kapel van het Niets" is een toevluchtsoord opgetrokken in beton...
Meer
BLIK OP BETON N22
Een grondige renovatie voor het Sint-Ursula-Instituut in Namen...
Meer