Febelcem / Goodies / Cultureel Mecenaat / Inleiding

De collectie van Febelcem : hedendaagse gravures..

De Federatie van de Belgische Cementnijverheid stelt u hier met genoegen een representatief staal van haar collectie van Belgische gravures voor.

Voor de samenstelling van deze collectie doet Febelcem een beroep op het kundige advies van de heer Roger Dewint. Langs deze weg wil Febelcem deze grote Belgische kunstenaar van harte danken voor zijn hulp om het beste te kiezen uit het zo rijke aanbod van onze hedendaagse artiesten. Onder zijn hoede en onder het waakzame oog van onze communicatieverantwoordelijke ric Schelstraete heeft Febelcem al meer dan honderd gravures verzameld die echt representatief zijn voor ons nationale erfgoed.

Alle geselecteerde artiesten hebben hun sporen ruimschoots verdiend: ze sleepten vele prestigieuze prijzen in de wacht, ze exposeerden in de grootste musea ter wereld, ze vormen de trots van nationale collecties in onze musea, en vandaag verfraaien hun gravures op schitterende wijze de muren van onze organisatie. Het was dan ook echt aangewezen deze "virtuele galerij" te realiseren zodat iedereen voortaan een klein gedeelte van het werk van deze magistrale kunstenaars kan ontdekken en bewonderen.

We wensen u een aangename kennismaking!
De Galerij bezoeken >>


FEBELCEM Infos

PLE MAREXHE, STATION VAN HERSTAL
Een gebouw in rood zichtbeton in het hart van de stad...
Meer
RURAAL BETON
Een woning in ter plaatse gestort beton: architectuur, bouwproces, zichtbeton...
Meer
BLIK OP BETON N24
Beton als antwoord op een gebrek aan oppervlakte en buitenspeelruimte voor een crche.
Meer
VACATURE
FEBELCEM wenst over te gaan tot de aanwerving van een RAADGEVEND INGENIEUR-ARCHITECT (v/m)
Meer
BLIK OP BETON N23
Betonnen sculptuur met speels karakter... Hoogwaardige prefab betonpanelen als huid voor gezinswoning
Meer